Juli 07, 2020
JP JS RTV Srebrenica

JP JS RTV Srebrenica

U zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je održan posljednji sastanak rukovodstva Organzacionog odobra  pred obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine.

Organizacioni odbor za obilježavanje stradanja srpskog naroda Srebrenice "Petrovdanski dani Srebrenice 2020" objavio je program obilježavanja.

Situacija po pitanju korona virusa (COVID-19) na području opštine Srebrenica sa stanjem na dan 02.07.2020.godine je sljedeća:

Danas je održan sastanak Organizacionog odbora „Petrovdanski dani 2020“. Na sastanku su članovi razgovarali o programu obilježavanja, a predsjednik Organizacionog odbora i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da će „pomen biti održan i da se ne smije dozvoliti da srspke žrtve budu zaboravljene“.

Dom zdravlja Srebrenica bi ovih dana trebao da dobije novu opremu za Centar bazične rehabilitacije.

Riječ je o donaciji Agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Republike Slovačke (Slovak Aid) u vrijednosti od cca.16 500 KM koja će biti realizovana putem Ambasade Slovačke Republike u Sarajevu te uz podršku Munira Muradifa Pašagića, počasnog konzula BiH u Slovačkoj.

Zbog pandemije koronavirusa nastava u školskim klupama je prekinuta, a ova školska godina je završena online putem. Naime, u proteklom periodu izvršeno je testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole.

Već duže vremena se u javnosti špekuliše da li će srpski blok političkih stranaka u Srebrenici na izbore izaći sa jednim ili više kandidata za načelnika opštine Srebrenica. O tome je odlučivalo i predsjedništvo opštinske organizacije  SDS-a. U razgovoru sa Marinkom Sekulićem Kokezom predsjednik opštinske organizacije SDS-a Momčilo Cvjetinović govorio je o stavu SDS-a kada su u pitanju lokalni izbori i prijedlogu kandidata za načelnika.

Gost RTV Srebrenica bio je Ćamil Duraković, bivši načelnik opštine Srebrenica, i neko ko se pominjao kao jedan od potencijalih kandidata za načelnika opštine Srebrenica na lokalnim izborima koji će biti održani ove godine. U razgovoru sa Marinkom Sekulićem Kokezom govorio je o svom političkom početku, prethodnim izbornim ciklusima, pregovorima za izbore 2020. godine, o tome da li je od kandidature odustao pod pritiskom ili iz drugih razloga. 

Četiri mjeseca od prvobitnog roka probosanski blok stranaka (SDA, SBiH, SBB, PDA, DF) u Srebrenici postigao je dogovor o tome da zajednički kandidat za načelnika ove općine bude Alija Tabaković iz Stranke demokratske akcije (SDA). Stava je da Srebrenici treba vratiti dostojanstvo i popraviti odnose između Bošnjaka i Srba.

U cilju poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, na području Policijske uprave Zvornik će se od 02.06. do 05.06.2020. godine, sprovoditi regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila. 

Stranica 1 od 105
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.