Oktobar 28, 2020

Povodom Dana žena - 8. marta Narodna biblioteka Srebrenica organizuje u svojim prostorijama kreativnu radionicu „Od srca dar"

narodna biblioteka srebrenica 03

Povodom Dana žena - 8. marta Narodna biblioteka Srebrenica organizuje u svojim prostorijama kreativnu radionicu „Od srca dar“.

Radionica će se održati u periodu od 01. do 08. marta 2016. godine sa početkom u 13 časova.

Radionica“Od srca dar“ se održava petu godinu za redom, na dvije lokacije – u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica u Srebrenici i Područnom odjeljenju biblioteke u Skelanima. Želja nam je bila da u ovu aktivnost uključimo i učenike iz Područne škole Potočari. Datumi održavanja radionice sa djecom „Prve osnovne škole“ Srebrenica je 01. 03. 2016. godine a radionici će prisustvovati djeca i djeca 4. i 5. razreda iz Potočara 04. 03. 2016. godine. Radionica počinje u 11 časova dok je vrijeme početka radionice u drugim terminima u 13 časova. Ove posjete su organizovane u saradnji sa školom a tokom održavanja radionica u ovim terminima sa djecom će, pored zaposlenih u Biblioteci, raditi i tim iz Crea Thera International (Srebrenica).

Održavanjem radionice „Od srca dar“ i pravljenje čestitki je ujedno prilika da se promoviše fond biblioteke i da se kroz djela domaćih i stranih pisaca izdvoje citati ili pjesme o majci, ženi i koji će biti na ovim čestitkama.

Napravljene čestitke će biti podjeljene 8. marta, na Dan žena čime će Biblioteka, Crea Thera International i učesnici radionice čestitati svojim ženskim korisnicima i sugrađankama ovaj praznik.

Prilikom boravka u Biblioteci učesnici radionice će posetiti i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica i pored rada na radionici upoznati se sa radom i fondom Dječijeg odjeljenja.

Autor: JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.