Decembar 07, 2019

Sve više građana obolijeva od dijabetisa

dijabeticari srebrenica

Udruženje „Dijabetičara“ u Srebrenici regristrovano je u junu 2011.godine. Prostorije Udruženja nalaze se u zgradi starog MUP-a u Srebrenici, a Opština Srebrenica je obezbijedila prostor za spomenuto udruženje. U ovom Udruženju je učlanjenih 70 osoba. U izjavi za naš radio predsjednik Udruženja „Dijabetičara“, Miloš Nikolić je kazao da se u njihovo Udruženje svaki dan upisuju novi članovi:

- Predviđanja stručnjaka su da će 2030.godine u svijetu biti preko šesto miliona oboljelih od dijabetisa. Svaki deseti građanin ima dijabetis, to je tihi ubica i bolest metabolizma. Pošle godine na nivou Opštine potpisali smo sporazum o saradnji sa većinom subjekata. Naša najznačajnija aktivnost je tokom obilježavanja svejtskog dana dijabetičara, a to je 14. novembar. U tom periodu imali smo projekat koji je bio podržan od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske – izjavio je za naš radio gospodin Nikolić.

Godišnja članarina iznosi simboličnih 10 KM, dok su socijalni slučajevi koji boluju od dijabetisa oslobođeni od plaćanja. U Udruženju „Dijabetičara“ ima i mladih članova dijabetičara kazao je za naš radio gospodin Nikolić. Aktivnosti Udruženja „Dijabetičara“ u Srebrenici podržava muzička kuća Superar. Bolest dijabetisa u početku se liječi tabletama i dijetom, a kasnije i injekcijama hormonainzulina.

Autor: K.Šakić/ JP JS RTV SREBRENICA

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Petak, 04 Mart 2016 12:17
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.