Oktobar 22, 2020

U Srebrenici po drugi put manifestacija „Proljeće u Srebrenici“

srebrenicaaa

Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica u saradnji sa drugim javnim institucijama i organizacijama po drugi put organizuje kulturnu manifestaciju „Proljeće u Srebrenici“. Manifestacija će biti održana 20.aprila ove godine sa početkom u 16:30, i to u velikoj sali Kulturnog centra u Srebrenici.

- Bez učešća drugih javnih institucija i organizacija ne bi mogli organizovati ovu manifestaciju. Sa zadovoljstvom su se svi odazvali za učešće u manifestaciji. Svoje učešće su potvrdile JU Dječije obdanište Poletarac, KUD Vaso Jovanović, JU Prva osnovna škola Srebrenica i Međunarodni forum solidarnosti Emmaus – izjavila je za naš radio, Muška Suljkanović, referent za obrazovanje, kulturu i informisanje JU Kulturnog centra Srebrenica. 

Na ovoj manifestaciji nastupit će i tri sekcije KUD-a Vaso Jovanović. Prema riječima Nermina Alivukovića, predsjednik KUD-a, najmlađa sekcija će se predstaviti sa kombinovanim plesom, srednja sekcija igrama iz Srbije, a prva grupa sa igrama iz Istočne Bosne.

U izjavi za naš radio Tifa Efendić, vršioc dužnosti direktora dječijeg obdaništa „Poletarac“ Srebrenica kazala nam je da će se starija grupa predstaviti sa pjesmicom Visibaba. Efendić je pozvala građane da prisustvuju manifestaciji i svojim prisustvom uveličaju manifestaciju. 

-  Srednja grupa mališana će se predstaviti sa pjesmom o proljeću i njih je pripremala vaspitačića Dragana Milinković. Također, mališani iz igraonice „Drugarstvo“ Potočari predstaviti će se sa pjesmom o proljeću. Pripreme za ovu manifestaciju su trajale oko petnaest dana – rekla je za naš radio Efendić.

Svoje učešće na manifestaciji potvrdili su rukovodioci Emmausa iz Potočara.

- Naši korisnici će po drugi put uzeti učešće na manifestaciji i predstaviti će se sa tri tačke i to plesom, glumom i recitacijom. Naš cilj je da kroz saradnju i druženje sa javnim ustanovama i organizacijama doprinesemo kulturnim dešavanjima u Srebrenici - kazala je za naš radio Danijela Stanojević, odgovorna osoba za internatski smještaj Emmaus - Potočari.

Pozivaju se svi građani da dođu i zabave se, a ulaz je besplatan.

Autor: K. Šakić/ JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.