Oktobar 06, 2022

Dječiji hor Superar nastupao u Sarajevu

hor superar

Učesnici dječijeg hora„Superar“ nedavno su održali koncert u Sarajevu povodom obilježavanja pete godišnjice postojanja Muzičke organizacije Superar. U okviru programa, Dječiji hor Superar Srebrenica predstavili su se sa svojim pjesmama, a i pjesmama drugih najpoznatiji kompozitora.

- Naš hor ima dvije pjesme. Učesnici su se predstavili i sa pjesamama na stranim jezicima, program je bio bogatog sadržaja. Zadovoljni smo nastupom i odzivom zvanica na koncertu – izjavio je za naš radio Almir Dudić, zamjenik direktora muzičke kuće „Superar“ Srebrenica.

Superar sarađuje i sa drugim ustanovama i organizacijama. Učesnici Superara sutra će nastupiti na manifestaciji „Proljeće u Srebrenici“. Pored ove manifestacije dječiji hor Superar će nastupiti 7.maja na dječijem festivalu u Sarajevu:

- Mi imamo svoje redovne aktivnosti, nastavu pjevanja, kurs plesa i kurs njemačkog i druge. Na kursu plesa je 20 djece, a kurs njemačkog jezika pohađa 60 djece. Kurs plesa i njemačkog jezika  se održava dva puta u sedmici po jedan čas –kazao je Dudić.

Gospodin Dudić je pozvao svu djecu da dođu i da budu dio njihovog tima sa raznim aktivnostima, te ujedno najavio da će u ovoj godini biti mnogo nastupa.  

Autor: K. Šakić /JP JS  RTV SREBRENICA 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.