Oktobar 06, 2022

U Kulturnom centru u Srebrenici predstavljena izložba „Sreća i zdravlje“

U okviru kulturno – sportske i privredne manifestacije „Dani Srebrenice 2016“ u Kulturnom centru Srebrenica danas je Crea Thera International predstavila izložbu mandala na temu "Sreće i zdravlje". Izložba će biti otvorena do 17. juna ove godine.

Radovi su izrađeni kroz mandale, crtanje u krugu. Mandala predstavlja stil crtanja ili umjetničkog izražavanja u krugu. Mandala takođe znači i "cijeli svijet", "magični krug" kao i "centar svemira u kojem borave potpuno probuđena bića". Izložba je nastala tokom umjetničkih radionica u Centru za mentlano zdravlje Srebrenica, Babylon centar - Cesvi Srebrenica i Skelani. 

- Tokom održanih radionica učestovali su djeca i odrasli, a danas predstavljamo njihove radove. Cilj izložbe je da predstavimo radove korisnika Centra za mentalno zdravlje,  jer je ta kategorija ljudi zapostavljena u društvu. Kroz radionice učesnici su istraživali sebe i odgovarali na pitanja šta je to sreća i zdravlje za njih. Odgovore koje su pronašli ispričali su u formi mandala, crtežima – izjavio je za naš rardio Mladen Kojić, koordinator Crea Thera. 

Radionica je nastala u sklopu umejtničkih radionica koje održava Crea Thera International. Izložba je podržana od strane Cesvi Srebrenica i Centar za mentalno zravlje Srebrenica.

Autor: K.Šakić / JP JS RTV SREBRENICA 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Subota, 15 Decembar 2018 12:21
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.