Print this page

Predstavljena izložba slika akademskog slikara Muhameda Ćeifa

 

U prostorijama Biznis centra u Srebrenici jučer je otvorena izložba slika akademskog slikara Muhameda Ćeifa. Izložbu je organizovalo preduzeće CUBE d.o.o. i Udruženje za promociju kulture i umjetnosti iz Sarajeva „Promart“. Na otvaranju je prisustovao profesor sa fakulteta Političkih nauka iz Sarajeva, Besim Spahić koji se obratio prisutnima.

- Nema ništa ljepše nego vidjeti mladost i svaki grad ima mnogo komponenti, ali grad primarno čine ljudi. Budućnost svakog grada primarno čine mladi ljudi. Ovdje su mladi ljudi, došli ste na kulturni događaj gdje predstavljamo slike Muhameda Ćeifa, akademskog slikara. Slikari su upravo maheri i majstori da nam prikažu ono što obično oko ne vidi, jer slikari vide mnogo dublje nego što naše oče vide i to predstavljaju nama običnim smrtnicima. Najznačajniji i sada najnoviji ciklus koji radi Muhamed Ćeif je ustvari jedan korolit čarolija boje od nebesa, plus minus beskonačniih galaksija koje su sve u bojama.  Muhamed nam predstavlja podzemni, zemaljski, nadzemni, nebeski i kozmički svijet koloritu boja koje su u prirodi – izjavio je za naš radio Besim Spahić,  profesor sa fakulteta Političkih nauka iz Sarajeva.

Akademski slikar Muhamed Ćeif zahvalio se posjetiocima na dolasku rekavši da je profesor Besim Spahić sve bitno rekao o jučerašnjoj izložbi. Izložba slika Muhameda Ćeifa ostaće otvorena naredne tri sedmice.

K.Šakić /  JP JS RTV SREBRENICA 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Subota, 15 Decembar 2018 12:25