Januar 17, 2021
Adem Mehmedović

Adem Mehmedović

Vozači i automehaničari širom svijeta 15. januar obilježavaju kao svoj dan.

Četrnaestogodišnji dječak Rastko Bibić u nedavnom susretu pionirskih selekcija KK Guber i KK Milići ubacio je nevjerovatniih 60 poena čime je privukao pažnju sportske javnosti u BiH.

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 08. do 10. januara 2021. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.


Pojačane aktivnosti tokom predstojećih praznika

Policijska uprava Zvornik preduzima pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi predstojeći praznici protekli u miru i bez incidenata. U vezi s tim, napominjemo da će biti pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, naročito u blizini ugostiteljskih objekta i na frekventnijim saobraćajnim trasama, sa ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije.


 Ovom prilikom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kako bi spriječili da neodgovornim ponašanjem ugroze svoje ali i zdravlje drugih ljudi.
Takođe, obzirom da se u periodu ispred nas može očekivati konzumiranje veće količine alkohola kao i upotreba pirotehničkih sredstava, apelujemo na sve građane da predstojeće praznike obilježe na miran i dostojanstven način, bez upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, kako bi izbjegli neželjene posljedice.
 

Policijska uprava Zvornik poziva građane da nastave sa pružanjem bezbjednosno interesantnih i korisnih informacija, po kojima policija u okviru svojih nadležnosti i postupa, kako bi unaprijedili postojeće povjerenje između građana i policije i kako bi doprinijeli većem stepenu bezbjednosti građana i njihove imovine.

Pandemija korona virusa je izazvala mnogo problema u društvu. Međutim, u teškim vremenima humanost i solidarnost je na većem nivou. Pokazuje to i primjer humanitarne organizacije „Bolji život“ iz Holandije i humanitarke Selvedine Mašić - Gušić koji su srebreničkom Domu zdravlja uručili određenu medicinsku opremu.

Danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica.

U Srebrenici su danas potpisani ugovori o dodjeli stambenih kontejnera što predstavlja podsticaj održivosti ruralnih područja i povratka interno raseljenih osoba na području te opštine.

"Petarde nisu igračke"

Decembar 23, 2020

U sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“, koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 15. decembra tekuće do 15. januara naredne godine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju pojačane aktivnosti kako bi predstojeći praznici i period ispred nas, protekli bez posljedica po naše građane.

Zbog problema sa grijanjem nastava u područnoj školi u Potočarima do kraja polugodišta će se odvijati online putem.

Prema informcjama sa Zavoda za zapošljavanje Srebrenica u Srebrenici je nezaposleno 1387 osoba.

Stranica 1 od 38
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.