Oktobar 20, 2020
Adem Mehmedović

Adem Mehmedović

Danas je zvanično u promet puštena završena dionica puta u MZ Sućeska na relaciji Brda – Žutica u dužini oko dva kilometra. Završetkom radova na ovoj dionici, MZ Sućeska je asfaltnim putem u potpunosti povezana sa Srebrenicom i Milićima. Projekat je realizovan sredstvima mještana, opštine Srebrenica i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Vrtiću "Poletarac" danas su uručeni vrijedni pokloni u vidu didaktičkog materijala, kao i igračaka. Naime, Selvedina Mašić - Gušić se godinama bavi humanitarnim radom, a već četvrti put u organizaciji sa svojim prijateljima iz Holandije obradovala je mališane u vrtiću "Poletarac".

Opštinu Srebrenica danas su posjetili član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i  premijer Republike Srpske Radovan Višković. U okviru posjete sastali su se sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i obišli banju Guber. U izjavama za medije najavljeno je pokretanje JZU „Specijalna bolnica banja Guber“.

Danas je zvanično počela predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, koji će biti održani 15. novembra ove godine u našoj zemlji. Kampanja će trajati narednih 30 dana, do subote 14. novembra, kada nastupa izborna šutnja. Prema biračkom spisku, u BiH pravo glasa ima 3.283.194 birača. CIK je ovjerio više od 30 hiljada kandidata za ovogodišnje izbore na području cijele BiH i to 425 kandidata za načelnika/gradonačelnika, 196 predstavnika nacionalnih manjina i 30.168 kandidata za opšinska vijeća/skupštine.

Policijska uprava Zvornik poziva građane ukoliko primjete lice sa fotografije ili imaju bilo kakvih korisnih saznanja kako bi se lice što prije pronašlo, informacije prijave lično najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona „122“.

U posjeti opštini Srebrenica danas boravi Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske.

Kajakaši KK “Zelenika” učestvovali su tokom vikenda na Otvorenom prvenstvu Srbije i osvojili tri medalje.

U okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” danas je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić posjetio vrtić “Poletarac”. Tradicija u proteklim godinama je bila da načelnik u svom kabinetu upriliči prijem za najmlađe sugrađane, ali ove godine zbog pandemije koronavirusa to nije bilo moguće.

FK Guber će danas u okviru 1/8 finala Kupa RS-a ugostiti ekipu Podrinja iz Janje. Utakmica se igra sa početkom u 15 sati na gradskom stadionu bez prisustva publike.

 

U Srebrenici su danas potpisani ugovori o stipendiranju osnovaca i srednjoškolaca. Stipendije za 25 učenika je obezbjedila fondacija Hastor.

Stranica 1 od 34
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.