April 05, 2020
Marinko Sekulić

Marinko Sekulić

U SREBRENICI NEMA ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Takmičari karate kluba "Želja Ipon" iz Srebrenice koji okuplja djecu iz Srebrenice i Bratunca na prvenstvu RS juče u Doboju ostvarili su još jedan vrhunski rezultat.

Na kućnom pragu

Januar 28, 2019

Nizovi bijelih nišana u Memorijalnom centru Potočari – to je prvo na šta se pomisli pri pomenu Srebrenice. Dopisnik DW iz Srebrenice, Marinko Sekulić pokušao je na licu mjesta da sazna o zločinima nad tamošnjim Srbima.

Danas je najkraći dan u godini i najduža noć! Kalendarski zimsko godišnje doba počinje večeras, odnosno preciznije 21. decembra u 23.27 sati po srednjeevropskom vremenu.Bit će to 355. dan u 2018. godini.Zima će trajati 89 dana. Na području našeg regiona završit će se 20. marta 2019. godine u 22.58 sati po srednjeevropskom vremenu, kada će nastupiti proljeće.U poređenju sa zimom 2017/2018. godine, predstojeća bi trebala biti malo hladnija.

U povodu 116 godišnjice od rođenja Zvonimira Šubića Narodna biblioteka Srebrenica postavila je izložbu publikacija koja će biti izložena do kraja januara 2019. godine Zvonimir Šubić je danas gotovo zaboravljen pripovjedač i romanopisc iz Srebrenice   koji je.iz sebe ostavio više romana i zbirki pripovjedka, više puta nagrađivan. Bio je član Udruženja književnika Bosne i Hercegovine.Zvonimir Šubić preminuo je 1956. godine a od sedmadesetih godina do rata, njegovo ime je nosio Narodni univerzitet  u Srebrenici u čijem sastavu je bila biblioteka i radio stanica

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac  juče su na osnovu raspisane centralne potjernice Osnovnog suda Srebrenica, zbog izvršenog krivičnog djela prevara uhapsili lice inicijala O.S (1955) iz Bratunca.Nakon završene kriminalističke obrade uhapšeni je predat u dalju nadležnost Okružnom centru Sudske policije Bijeljina.

Takmičari  karate kluba  Želje Ipon  predstojećeg vikenda učestvuju na  novogodišnjem turniru u Tuzli. koji će na takmičenje i druženje okupiti klubiove iz regije a iz Srebrenice i Bratunca na turniru će nastupiti desetoro djece.

Vrijeme 21.12.2018

Decembar 21, 2018

Danas prijepodne pretežno oblačno vrijeme, zatim smanjenje oblačnosti. Od večernjih sati novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 3 i 7°C

Na lokalnom sportskom planu zatišje nakon povratka karatistkinja Želje Ipon  sa svjetskog kupa u Italiji. O sportu opširno  govorimo danas u Trećem poluvremenu od 13,30 sati

Danas je po pravoslavnom crkevnom kalendaru sv. Nikola dan koji mnogi pravoslavni vjernici  slave kao svoju krsnu slavu i zato se često kaže da svetog Nikolu ili Nikoljdan pola Srba sklavi a druga polovina ide na slavu.

Stranica 1 od 2
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.