Januar 23, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Takmičari  karate kluba  Želje Ipon  predstojećeg vikenda učestvuju na  novogodišnjem turniru u Tuzli. koji će na takmičenje i druženje okupiti klubiove iz regije a iz Srebrenice i Bratunca na turniru će nastupiti desetoro djece.

Na lokalnom sportskom planu zatišje nakon povratka karatistkinja Želje Ipon  sa svjetskog kupa u Italiji. O sportu opširno  govorimo danas u Trećem poluvremenu od 13,30 sati

Takmičarke  karate kluba Želja Ipon iz Srebrenice  nastupile su u svjetskoj karate ligi koja se održavala od 14 do 16 decembar  u  Veneciji. Na ovom takmičenju nastupilo je 2700 takmičara iz cijelog svijeta. Kristina Stanojević  se plasirala u top 16 najboljih na svijetu od 75 takmičarki u njenoj kategoriji. Mejrema Peštalić i i Leontina Lazić nisu uspijele da se plasiraju u drugi krig takmičenja dok je Sonja Ubiparipović u prvoj borbi bila  dominatna pobjedom od 9.1 ali je u drugoj borbi diskvalifikovana.Sponzor odlaska srebreničkih karatistkinja na takmičenje u Italiju je bio ugledni Srebrenčanin Muradif Pašagić koji radi i živi u Slovačkoj.

Karate klub “Želja ipon” je sporstki kolektiv čiji takmičari su u ovoj godini ime Srebrenice podizali pri dodijaeli medalja na Balkanskom, državnom i entitetskom prvenstvu u karateu i bezbroj međunarodnih i drugih turnira i takmičenja.

Stranica 1 od 3
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.