Print this page

"Nepobjedivi" ponovo blistali: Srebrenčani u reprezentaciji BiH na balkanskom prvenstvu u Turskoj Featured

Danas je na Palama održano karate prvenstvo BiH za djecu Učestvovalo je čak 99 karate klubova sa 772 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.


Djeca iz karate kluba “Želja Ipon” iz Srebrenice po ko zna koji put su pokazala da su najsjaniji brend Srebrenice i da njihov nadimak “nepobjedivi” kako ih zove njihova učiteljica i trener Kristina Milošević, nije bez osnova. Kristina ili “Kika” kako je djeca i prijatelji zovu je i sama vrhunski sportista, reprezentativka BiH, višestruka prvakinja naše zemlje ali i osvajač zlatne medalje ne evropskom i svjetskom karate prevestvu.
U veoma jakoj konkurenciji ekipa djevojčica, kata tim u sastavu: Mejrema Peštalić, Kristina Stanojević i Andrea Janković su osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju.
Srebrenu medalju pojedinačno je osvojila Kristina Stanojević a bronzanu Ajna Duraković.
Odlični u veoma jakoj konkurenciji bili su i dječaci Pavle Todorović, Eldin Begić i Ajdin Tabaković ali oni ta svoja četvrta, peta mjesta “ne računaju” ako nema medalje.
Srebrenički karatisti su tako ispunili normu i postali reprezentativci BIH i plasirali se na balkansko prvenstvo koje se održava od 19. do 21. maja u Turskoj.
Po ko zna koji put napominjemo da većinu troškova za odlazak na takmičenja, opremu i sve druge troškove snose sami roditelji ove djece koja, zahvaljujući svom treneru dišu kao kao jedna velika porodica. Tu nema razlike ko je Bošnjak, ko Srbin čije dijete vozi i o njemu kao o svom brine koji roditelj…
Krajnje je vrijeme da nadležni u Opštini Srebrenica, koja je glavni finasijer svih sportskih klubova na području opštine, počnu sportske kolektive vrednovati isključivo prema rezultatima i doprinosu koji daju za promociju Srebrenice i tako im dodjeljivati sredstva za rad.
Ova djeca zaslužuju mnogo više.

M.Sekulić Kokeza/ JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Subota, 15 Decembar 2018 11:35