Novembar 26, 2022

Merjema Peštalić - najbolji sportista opštine Srebrenica u prošloj godini

Na XXVII redovnoj sjednici SO Srebrenica održanoj 7. marta odbornici su usvojili Odluku o dodjeli nagrada i priznanja organizacijama i pojedincima opštine Srebrenica.

Prema toj Odluci nagradu Najboljeg sportiste opštine Srebrenica u prošloj godina dobila je Merjema Peštalić članica karate kluba „Želja Ipon“. Merjemin otac Damir ef. Peštalić, koji obavlja dužnost glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Srebrenica, kaže da je ponosan na Merjemu, ali i na svu ostalu djecu u Srebrenici koja su vrijedna.

- Lijepo je kada vam je dijete u nečemu uspješno. I vjera preferira sport. Vrlo je važno  za djecu da u našoj maloj sredini imaju mogućnost da se bave sportom, muzikom i drugim stvarima. Drago mi je kao roditelju, ali još mi je draže da ovim nagradama stimulišu našu djecu da vrijedno rade – kaže ef. Peštalić koji dodaje da je Merjema do sada osvojila više od 20 medalja sa raznih takmičenja tokom 2015. godine.

- Ona svakom trenigu pristupa ozbiljno. Na treninzima se ponaša kao da je na svjetskom takmičenju. Za godinu i pol položila je drugi zeleni pojas. Ima velike šanse da uđe u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Sa svojih devet godina već je uspješan sportista. Imamo mi mnogo djece sigurno ovdje koja mogu da dospiju do reprezentacije u svim sportovima. Na nama je da pomognemo našoj djeci, ali i da im lokalna zajednica pomogne i da prepozna njihov trud. Djeca iz karate kluba šalju pozitivnu sliku iz Srebrenice, to je multietnički klub i to je ono što je najosnovnije u njihovom uzrastu. Trenerica Kristina Milošević zaista ima dobre odnose i sa roditeljima i djecom – ističe ef. Peštalić.

Kristina Milošević, trenerica karate kluba „Želja Ipon“,  je dobila opštinsku nagradu za doprinos razvoju sporta i tehničke kulture i kako kaže drago joj je da je dobila to priznanje.

- Naravno znači mnogo to priznanje. I Merjemi to mnogo znači. Vrijedno sva djeca rade. Uskoro imamo državno prvenstvo, i uvjerena sam da će Merjema postati reprezentativka Bosne i Hercegovine i na najbolji način predstaviti svoj grad i zemlju – kaže Kristina Milošević.

Plaketu Opštine Srebrenica dobio je Taekwondo klub „Guber“ za 20 godina rada. Svetozar Neretljak, predsjednik kluba, kaže da taekwondo klub ima dugu tradiciju i mnogo dobrih rezultata iza sebe.

- Klub radi 20 godina i mogu reći da je teško raditi. Nemamo neku veliku pažnju, imamo mali budžet, a član smo Saveza Bosne i Hercegovine. Zahvalio bih se na plaketi i pozvao lokalnu zajednicu da više pažnje posveti i našem klubu, ali i drugim sportskim kolektivima – kaže Neretljak.

Autor: A. Mehmedović/ JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Nedjelja, 23 April 2017 20:57
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.