Oktobar 28, 2020

Liga mladih košarkaša u Srebrenici

Danas je u Srebrenici počela liga za najmlađe košarkaše iz regije. Svakih petnaest dana u drugom gradu će se igrati mini turnir sa ekipa. U ovom takmičenju učestvuje šest ekipa među kojima su i košaraši KK „Guber“ iz Srebrenice koje trenira Dragan Bibić.

 

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković  otvorio je danas u sali  Prve osnovne škole u Srebrenici turnir u okviru mini basket lige „GBT LIGA MALI POBJEDNICI“. Na turniru pored domaćina KK Guber Srebrenica, učestvuju i ekipe: KK “Zvornik Basket” Zvornik, KK „Bratunac“ Bratunac, KK „Rudar“ Ugljevik,  KK „Spartans“ Živinice  i KK „Bosna“ Kalesija. U okviru mini basket lige „GBT LIGA MALI POBJEDNICI biće odigrano ukupno 6 turnira, a svaki od klubova učesnika biće domaćin po jednog turnira. Lige je počela 25/26. mart 2017.  godine.

Na svakom turniru biće odigrano po šest utakmica (2 kola), a svaka od ekipa igraće po dvije utakmice na jednom turniru. Utakmica traje dva puta po 15 minuta, a svaka ekipa ima pravo na po jedan time-out u svakom poluvremenu.

JP JS RTV SREBRENICA

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Nedjelja, 23 April 2017 20:46
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.