Septembar 18, 2019
Adem Mehmedović

Adem Mehmedović

U subotu 21. septembra obilježava se Međunarodni dan mira. U povodu ovog dana, u organizaciji Udruženja „Sara“ Srebrenica, će biti organizovana manifestacija i druženje mladih iz nekoliko gradova (Srebrenica, Vukovar, Gornji Vakuf - Uskoplje, Tuzle i Sombora).

U naselju Kazani, u Srebrenici otkrivena je grobnica iz koje su ekshumirana tijela najmanje dvije osobe. Ovu informaciju za naš radio potvrdila je Emza Fazlić, potparol Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić posjetio je Prvu osnovnu školu Srebrenica i učenike prvog razreda, te im uručio prigodne poklone i poželio sretan početak školovanja. Prigodni pokloni će biti uručeni učenicima prvog razreda u Potočarima, područnim odjeljenima, kao i u O.Š. "Kosta Todorović" Skelani.

Najveselija priča iz Srebrenice, "Kuća dobrih tonova“,  počinje sa upisom novih članova koji će imati priliku da se besplatno muzički obrazuju, druže, putuju i stiču nova znanja.

U proteklom periodu grupa arheologa je radila na istraživanju arheološkog nalazišta rimskog municipiuma u Skelanima. Otkriveni su dijelovi mozaika iz trećeg vijeka nove ere, koji pripradaju rimskom periodu.

Redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica, 18-ta po redu, biće održana 26. septembra 2019. godine sa početkom u deset sati.

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić posjetio je danas Medžlis IZ Srebrenica i sastao se sa glavnim imamom Damir ef. Peštalićem i predsjednikom Medžlisa Faruk ef. Hasanovićem.

Muslimani u Srebrenici su sa radošću dočekali još jedan Bajram. Tradicionalno centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa islamske zajednice Srebrenica održana je u Bijeloj džamiji u Srebrenici. Bajram namaz na području općine Srebrenica klanjan je i u Sućesci, Potočarima, Slapovićima, Osmačama, Luci i Krušev Dolu, Osatu i Dobraku.

 

U okviru XI. Međunarodne sedmice sjećanja koju organizuje UG "Adopt" iz Srebrenice , u Kulturnom centru Srebrenica večeras je promovisana knjiga "PTSP spomenar" autora Dragana Bursaća. 

Tematska Sjednica skupštine opštine Srebrenica, XII po redu,  biće održana 31. jula (srijeda) sa početkom u 10 sati.

Stranica 1 od 12
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.