Decembar 06, 2019

U Srebrenici su danas, u stambenim zgradama u rad puštena dva lifta, i to u zgradama Soliter 2 i Lamela 3 na Panađurištu. Prema riječima načelnika opštine Srebrenica  Mladena Grujičića u narednom periodu će biti popravljeni i stavljeni u funkciju i ostali liftovi u gradu.

- Uložili smo 120 hiljada KM u popravku dva lifta u stambenim zgradama u Srebrenici. Sredstva su obezbijeđena od Vijeća ministara, a nadamo se da će uskoro doći i ostala obećana sredstva.  Još imamo četiri zgrade gdje treba da se urade i poprave liftovi. U narednom periodu ćemo obezbijediti sredstva da uradimo i preostale liftove. Mi u ovim zgradama imamo starih i bolesnih osoba koji žive na visokim spratovima, i ovim im je olakšano funkcionisanje – rekao je Grujičić.

Fikret Begović, vlasnik firme „Europrost“ koja je bila izvođač radova, kaže da mu je drago da su liftovi ponovo u funkciji.

- Mogu da se zahvalim ljudima ovdje, saradnji sa opštinom. Nama je zadovoljstvo što smo dobili posao da ga realizujemo. Bitno je da građani imaju bolje uslove. Zahvaljujemo se građanima na gostoprimstvu koje su pružili našim radnicima. Bili su više od humanih ljudi, zaista dobri domačini. Kada su liftovi u pitanju, to je zadnja tehnologija. U ovoj branši nema ništa novije – rekao je Begović.

- Sada je mnogo lakše kada imamo liftove. Ima ovdje starijih osoba, invalida i svakako da će im biti život lakši – kaže stanar zgrade Milun Perendić.

U SŠC Srebrenica danas je predstavljen i stavljen u funkciju kabinet za učenike koji pohađaju i školuju se za frizere.

U srebreničkom selu Lehovići živi sama Tija Orić koju smo danas posjetili, i uručili joj male poklone i znake pažnje koje su joj poslali Sabiha i Mujo Edrenić iz SAD-a. Edrenići su slučajno vidjeli facebook objavu o teškom životu Tije Orić i zamolili nas da posredujemo.

U proteklom periodu FK Guber je zabilježio loše rezultate u okviru Regionalne lige RS-a grupa Istok. FK Guber je iz 15 utakmica osvojio samo pet bodova. Loši rezultati i  potezi uprave, te stanje u klubu izazvalo je nezadovoljstvo simpatizera i navijača kluba, što je rezultiralo održavanjem vandredne Skupštine kluba na kojoj je imenovana nova Uprava.

Stranica 1 od 281
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.