Decembar 07, 2019

Djeca iz Srebrenice prikupila novac za dječaka Ajdina Mukića

Nakon što su gledali tužnu priču o malom Ajdinu Mukiću iz Travnika, djeca koja pohađaju mekteb u Islamskoj zajednici u Srebrenici, samoincijativno su pokrenula akciju za prikupljanje pomoći dječaku Ajdinu.

 

Skupljeno je ukupno 935 KM koje su uplaćene na udruženje Dirhem koje već pomaže porodicu malog Ajdina. Od ovog novca biti će opremljeno dio fasade ili unutrašnjih redova ili će mu se kupiti ormar i još neke potrebne stvari koje nedostaju u kući.
- Imali smo jednu veoma lijepu i meni najdražu aktivnosti koju su djeca na svoju incijativu sprovela. Mene je dojmilo to što su djeca sama pokrenula incijativu. Ponosni smo na našu djecu, jer imaju osjećaj za drugog kada je u nevolji, a posebno nam je drago jer su sami bez ičije inicijative pokrenuli ovu akciju, efendiji je ostalo samo da se uključi i pozove druge da se uključe u ovu našu akciju koju su naša djeca iz mekteba Srebrenica pokrenula - kazao je drugi imam Čaršijske džamije u Srebrenici Ahmed ef.Hrustanović.
Brojni mediji su ovih dana objavili priču o Ajdinu, njegovom djedu i ocu, koji teško žive u naselju Karaula kod Travnika. Uslijedile su mnoge akcije, a građani naše zemlje i humanitarne organizacije su pomogli ovoj porodici.
JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.