Oktobar 23, 2020

Naredne sedmice nastavak rekonstrukcije glavne saobraćajnice u Srebrenici

U Srebrenici ranije je počela rekonstrukcija glavne saobraćajnice puta, ali je obustavljeno zbog administartivnih postupaka u Ministarstvu, odnosno kašnjenja izdavanja lokacijskih uslova.


Kako saznajemo od načelnik odjeljenja za Prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštine Srebrenica, Bojana Josipovića nastavak radova na rekonstrukciji puta od autobuske stanice do Motela Alić počinje 17 jula.
- Od strane Resornog ministarstva dobili smo lokacijske uslove, dok ne dobijemo građevinsku dozvolu, krenut ćemo na sanaciju kišnog kolektora, koji inače ulazi u rekonstrukciju putne mreže – kazao je Josipović. Iako je ranije bilo najavljeno da će se vršiti rekonstrukcija puta od Doma zdravlja do Učine Bašće, do toga neće doći, Josipović nam je rekao i zašto.
- Smanjena je lokacija, iz razloga jer su napravljene određene uštede,a dio puta Učina Bašća je rađen u 2016 godini, tako da nema potrebe ponovo da se radi. Odluka je donesena u skladu sa voljom Skupštinske većine i načelnika Općine.
Na osnovu ušteda smo dobili nove projekte kao što je izgradnja trotara na Soloćuši te izgradnja trotara u Skelanima – pojasnio je Josipović
Direktor “Zvornikputeva” iz Zvornika Jelenko Vasić potvrdio je informaciju da radovi rekonstrukcije puta glavne saobraćajnice počinju 17.jula. Vasić navodi da je razlog zastoja bio nedostatak građevinske dozvole od strane Ministarstva građevinarstva.
- Projekat je definisan kao rekonstrukcija gradskih ulica gdje je nephodna gradska dozvola Ministarstva građevinarstva. Međutim, posljednjih sedmica smo intervirali aktivnosti po tom pitanju i našli smo kompromis sa Javnim preduzećem RS-a koji upravljaju magistralnim - regionalnim putevima. Ove sedmice ćemo dobiti saglasnost za rekonstrukciju kišnog kolektora, a time i saglasnost saobraćajnice. Sa radovima počinjemo 17.jula, u skaldu sa potpisanim ugovorom iz sredstava Vlade Srbije, a implementator je UNDP-i. Kad smo potpisovali ugovor rok je bio nekih pet mjeseci kalendarski, ali vjerovatno da će sada biti malo kraći, jer ćemo morati mnogo duže da radimo. Cilj je u svakom slučaju da se započne sa radovima i da ih uspješno privedemo kraju – istakao je Vasić. Na naše pitanje da li se radi kompletan projekat kako je bilo planirano, Vasić je rekao da ne zna šta je bilo planirano, ali da se radi rekonstrukcija ulica sa kišnim kolektorom od autobuske stanice do Motela Alić. - Iz nekog drugog dijela projekta UNDP-a radit će se trotar, od Alića do Učine Bašće sa obije strane, kao i trotoari od Soloćuse do autobuske stanice – potcrtao je Vasić.
Inače, projekti koji se realizuju finansirani su od strane sredstava Vlade Srbije.
Autor: JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.