Novembar 27, 2020

Salkić: Konstatovali smo da se ne sprovodi koalicioni sporazum

Predsjednik Povjereništva SDA u Srebrenici Ramiz Salkić danas je održao sastanak u Srebrenici sa članovima povjereništva.

U izjavi za medije Salkić je kazao da je na sastanku se raspravljalo o unutar stranačkim izborima.

- Izabrali smo Povjerenike koji će da nastave da rade po mjesnim ograncima. S druge strane analizirali smo aktuelnu političku situaciju provođenja koalicionog sporazum i konstatovali smo da se ne sprovodi koalicioni sporazum kako je dogovoreno. U narednim danima ćemo održati sastanak sa predstavnicima drugih političkih partija da vidimo u kojem je stanju koalicija i Skupštinska većina. Očekujemo da Načelnik opštine prestane provoditi paralelizam i da se dosdjedno poštuju koalicioni partneri, sve ono što smo potpisali, u suprotnom ćemo vidjeti kako će dalje funkcionisati – istakao je Salkić.

Na novinarsko pitanje hoće li doći do nove Skupštinske koalicije, Salkić je kazao da se ne može ništa reći dok se ne obave razgovori sa potpisnicima sporazuma.

- Mi smo opredjeljeni da ispoštujemo oni što smo potpisali. Međutim, sa druge strane čini mi se da ljudi nisu opredjeljeni da ispoštuju ono što su potpisali. Naravno, danas smo također zaključili da bilo kakvo održavanje sjednice Skupštine opštine Srebrenica izvan sjedišta je neprihvatljivo i da to može unijeti dodatni raskol – potcrtao je Salkić.

On navodi da će izabrani Povjerenici početi sa aktivnosti na pripremi evidentiranja članstva i revidenciji članstva stranke SDA. Neće to ići tako brzo, evidentno je da imamo puno posla i vidjet ćemo u kom će to periodu biti. Vjerujem da će do kraja mog mandata Povjereništva biti izabran predsjednik stranke SDA Srebrenica – zaključio je Salkić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.