Decembar 01, 2020

Predstavnici TIKA-e posjetili Srebrenicu

Direktor TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu Omer Faruk Alimdži danas je boravio u Opštini Srebrenica i tom prilikom je razgovarao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem o prezentaciji projekta poljoprivrede i stočarstva u istočnoj Bosni.


- Načelnik nas upoznao sa aktivnostima koje sprovode na terenu iz svih sektora. Projekti koje ćemo mi realizovati su iz oblasti pčelarstva, stočarstva, uzgoju koza i ovaca, plastenička proizvodnja te zasadi oraha. Drago mi je da je načelnik iskazao želju da radimo na zajedničkim projektima – kazao je Alimdži.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić se zahvalio na posjeti i kaže da su razgovarali o projektu izgradnje sportske hale.
- Iznijeli smo mišljenje da sportska hala nije opravdana i održiva, jer ne može sama sebe da finansira. Predložio sam da se uradi projekat koji će biti samoodrživ i privući turiste, kao građane susjednih opština, a riječ je o aqva parku sa bazenima. Mislim da bi to bila turistička atrakcija za Srebrenicu, jer Srebrenica zaslužuje da bude prezentovana u boljem svijetlu. Očekujemo pozitivan odgovor od predstavnika Općine Beykoz za ovaj prijedlog – kazao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.