Decembar 12, 2019

EMMAUS Potočari realizuje projekat "Ljubav za majke Srebrenice"

Međunarodni forum solidarnsoti EMMAUS Potočari uz pomoć holandske fonadacije „Proplan“ realizuju projekat pod nazivom "Ljubav za majke Srebrenice".


Kordinatorica projekta Deniza Ibraković kaže da je cilj projekta pomoći usamljenim majkama Srebrenice.
- Četrdeset korisnica je obuhvaćeno projektom. Cilj nam je pomoći usamljenim majkama, družiti se sa njima i biti im oslonac. Projekat je počeo sa implementacijom u januaru ove godine. Drva smo obezbjedili za trideset porodica, uključeno je nekoliko majki, te nekoliko socijalno ugroženih porodica. Prvu smo posjetili majku Salihu Osmanović iz Dobraka. Pored ove aktivnosti sprovodimo projekat podjele obroka i tim projektom je obuhvaćeno 65 osoba koje su socijalno ugroženi – istakla je Ibraković.
Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus Potočari pruža besplatne usluge za djecu koja se školuju. U internatskom smještaju boravi 57 djece iz Srebrenice, Bratunca, Zvornika, Milića i Vlasenice. Njihove aktivnosti su raznolike, a cilj je da se poboljša uspjeh učenika u školi i da se smanji broj izostanka djece sa nastave. Tokom boravka u Emmausu učenici imaju mogućnost, između ostalog, pohađanja stranog jezika
. - Korisnici internata su djeca koja dolaze iz udaljenih sela, njima je školovanje olakšano i imaju prevoz do škole, osiguran smještaj i obroke, kao i pomoć pri učenju – kazala je Ibraković.
Korisnici internatskog smještaja uz pomoć uposlenika obilježavaju sve značajne međunarodne i državne praznike. U narednom periodu će obilježiti 25. novembar Dan državnosti BiH, te Dan toleranicje.

K.Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.