Januar 23, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U opštinski budžet Srebrenice uvršten milion eura od Vlade Srbije

U Srebrenici danas je održana V Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica zbog izmjene opštinskog budžeta, jer je Vlada Srbije donirala milion eura pomoći razvoju opštine Srebrenica.


Odbornici su razmatrali tačke dnevnog reda o Prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o usvajanju budžeta opštine Srebrenica za 2018. godinu i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine Srebrenica za 2018. godinu. Odbornici Skupštine opštine Srebrenica usvojili Odluke sa dnevnog reda, a naknadno je uvrštena tačka dnevnog redna o dodjeli poslovnih prostorija na korištenje političkim subjektima uz naknadu plaćanja u iznosu 0,50 KM po m2.
Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić zahvalio se na donaciji Vladi Srbije te naglasio da će donacija biti korištena za zapošljavanje stanovništva u Srebrenici.
- Zainteresovana je firma iz Srbije, odnosno Holandska firma koja već postoji u Srbiji, a radi se o fabrici koja se bavi proizvodnjom stolica i ostalog namještaja. Nakon otvaranja te firme u startu bi bilo zaposlenon 100 radnika, a broj radnika za tri godine bi porastao na 350 – kazao je za medije Grujičić.
Opštinski budžet za narednu 2018. godinu iznosi 11.5 miliona KM.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.