Februar 21, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Veterani 28. divizije Armije RBiH obišli mezarja poginulih boraca

U organizaciji veterana 28. divizije Armije RBiH danas su preživjeli borci obišli mezarja u znak sjećanja na poginule borce 16. januara 1993. godine na Jezeru.


Vjerski obred je predvodio Faruk ef. Hasanović, a zajedno sa veteranima bio je prisutan Nermin Alivuković zamjenik načelnika opštine Srebrenica. Oni su se okupili u Memorijalnom centru Potočari i položili cvijeće na spomen obilježja i proučii fatihu. Nakon toga su nastavili sa obilaskom mezarja na Budaku, Pečištima, G. Potočarima, Kazanima, Brakovcima, Bojni, Sućeskoj, Kragljivodi i Šahiti.
Predstavnik veterana 28. divizije Armije BiH Suljo Čakanović rekao je da se nada da će mladi nastaviti s tradicijom obilježavanjem godišnjica sjećanja na poginule borce kako bi ih sačuvali od zaborava.
- Danas smo se okupili da se sjetimo naših saobraca koji su svoje živote ugradili u temelje BiH, 16. januar je bio veliki gubitak za Armiju RBiH u Srebrenici. Poginulo je više od 40 ljudi i mi ćemo danas da posjetimo mezarja gdje su oni ukopani. Zahvaljujem se svima koji su danas došli – rekao je Čakanović.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.