Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Škola glume u Srebrenici

U Srebrenici je danas boravio bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović koji se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i direktoricom Kulturnog centra Srebrenica Medihom Smajić.


Nakon sastanka potpisan je Memorandum između opštine Srebrenica, Kamernog teatra 55 i Kulturnog centra Srebrenica o školi glume koja će biti organizovana u narednom periodu.
- Ovo je zajednički projekat, dakle škola glume „Kamernog teatra 55“ u Srebrenici. Danas smo finalizirali tu stvar i škola će u narednih 15 dana krenuti i da će 19 glumaca Kamernog teatra naredna tri mjeseca dolaziti u Srebrenicu i raditi sa bošnjačkom i srpskom djecom. Mi već imamo oko pedesetero djece prijavljenih. Mjesec i po dana ćemo raditi na predstavi „Petar Pan“. Premijera predstave bi trebala biti krajem juna ili početkom jula ove godine. Djeca su ta grupacija koja će u vremenu koje je pred nama da se educiraju kroz glumačke radionice, ali i da pošaljemo svi zajedno snažnu poruku iz Srebrenice kako je ovdje moguća dobra priča. Ovo će biti ozbiljne radionice, ali i ozbiljna predstava. Djeca će svoju predstavu igrati u Srebrenici, ali i Sarajevu, Banja Luci, Prijedoru, širom Bosne i Hercegovine i van granica naše zemlje – rekao je glumac Emir Hadžihafizbegović.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da će opština Srebrenica podržati školu glume u Srebrenici.
- Čast nam je da u Srebrenici ugostimo ovakvu jednu veličinu kao što je Emir. Drago mi je da on pruža srebreničkoj djeci da u svom gradu krenu sa prvim koracima glume. Mi ćemo sigurno imati dosta djece koja će zavoljeti glumu. Ovu ideju smo prihvatili objeručke, i tako će biti sa svim dobrim idejama. Moramo da šaljemo dobre poruke iz Srebrenice, a time animiramo i druge da dolaze u Srebrenicu. Smatramo da je ova priča i škola glume jedna dobra poruka iz Srebrenice – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica, smatra da će škola glume biti jedna uspješna i pozitivna priča iz Srebrenice.
- Mi smo ponosni na ovaj projekat. Ono što je posebno karakteristično što smo sigurni da je ovo jedna pozitivna stvar za Srebrenicu i djecu ovog grada – rekla je Smajić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.