Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Delegacija ambasade SAD-a u BiH posjetila Srebrenicu

Bridget Trazoff, politički oficir Američke ambasade u BiH, danas je boravila u radonoj posjeti opštini Srebrenica.


Tom prilikom se sastala sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem i predsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Alijom Tabakovićem.
Načelnik Grujičić u izjavi za medije je rekao da su razgovarali o političkoj situaciji i o razvojnim projektima.
- Bridget je interesovala kako sam se snašao na funkciji, jer sam prvi Srbin načelnik ove općine. Rekao sam stvarnu situaciju i da smo imali turbulentnu političku situaciju, te da se sve stabilizovalo. Također, zanimalo je dokle se stiglo sa projektima, i rekao sam da će svi zvanično biti otvoreni do 11. marta 2018. godine, to jest za Dan opštine – kazao je Grujičić.
Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković kaže da je gđu Bridget Trazoff inforimisao o političkim odnosima između Bošnjaka i Srba, te o opštoj situaciji u Srebrenici.
- Politička situacija u ovom momentu nije ništa bolja nego ranije. Sve smo učinuli što je u našoj moći. Nažalost, nismo imali podršku iz kabineta načelnika i došli smo u situaciju da ne znamo ko je s kim. Svi problemi koji postoje, mi Bošnjaci koji čine skupštinsku većinu spremni smo da učinimo što je u našoj moći kako bi sačuvali skupštinsku većinu. Na načelniku je da radi posao koji je po zakonu zadužen, kao i Skupština. Mi želimo biti faktor mira i dobrih odnosa između Bošnjaka i Srba u Srebrenici – istakao je Tabaković.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.