Februar 21, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uskoro otvaranje mljekare u Srebrenici

U kabinetu načelnika opštine Srebrenica danas je održan radni sastanak sa predstavnicima iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a.


Na sastanku su bili prisutni Zoran Maletić pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske, Stefan Mitrović direktor jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata.
Glavna tema na sastanku je bila otvaranje mljekare u Srebrenice. Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske, Zoran Maletić kaže da je u toku izrada projektne dokumentacije objekta.
- Opština će obezbjediti lokaciju gdje će biti mljekara, a investitor će donijeti opremu i svoju tehnologiju. Investitor je iz Austrije i otkupljivat će mlijeko sa područja opštine Srebrenica i proizvod će biti plasiran na području RS-a, i BiH – rekao je Maletić.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da Opština ima punu podršku iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a za otvaranje mljekare.
- U toku sljedeće sedmice ići ću u Austriju da potpišem ugovor sa austrijskom firmom. Narednih mjeseci očekujemo investitora da dođe u Srebrenici sa idejnim projektom. Otvaranjem mljekare biće zaposleno oko 20 do 30 ljudi – kazao je Grujičić.
Stefan Mitrović, direktor jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata najavljuje uskoro realizaciju projekta sistema za navodnjavanje. - Trenutno pripremamo tenderisanje za idejni projekat, a nakon toga idemo u projektovanje sistema kojim će biti obuhvaćena površina 600 hektara na području Skelana –istakao je Mitrović.

K.Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.