Februar 21, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Učestala pojava ulaska migranata u Bosnu i Hercegovinu

Prema informacijama iz Centra javne bezbjednosti Zvornik na području opština Bratunac, Srebrenica i Zvornik zabilježeno je nekoliko migranata koji su ilegalno prešli granicu.


Za sada je nepoznatno na kojoj lokaciji migranti prelaze granicu i kako dolaze do spomenutih opština. Portparol CJB Zvornik Miljan Bobar izjavio je da je od početka 2018. godine policija evidentirala 51 lice za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu u BiH.
- Najveći broj lica je evidentaran u Bratuncu, njih 30, dok je na području grada Zvornika evidentirano 18, a 3 lica u Srebrenici. U svim navedenim slučajevima policijski službenici su obavještavali službu za poslove sa stranicima – kazao je Bobar.
Iz policijske uprave Zvornik apeluju na građane ukoliko primjete nepoznata lica da odmah pozovu policiju kako bi policijski službenici preuzeli mjere iz svoje nadležnosti.
Šef autobuske stanice Bratunac Zoran Spajić kaže da su migranti kupovali karte do Istočnog Sarajeva.
- Prije nekoliko dana ujutro po tri i četiri ilegalna migranta su kupovali kartu do Istočnog Sarajeva. Svako jutro je bilo nekoliko njih, imali su valutu euro i platili kartu. Migranti su kupovali karte i na srebreničkoj stanici. Bili su mokri kao i novac koji su imali. Otišli su sa autobusom koji ide za Istočno Sarajevo, a gdje su izašli ko zna – kazao je Spajić.
Zamjenik načelnika opštine Bratunac Salih Dubičić kaže da se migranti ne zadražavaju u Bratuncu i da trenutno policija dežura na mostu „Bratoljub“.
- Čuli smo da je nekoliko migranata iz Srbije prešlo u Bosnu i Hercegovinu, odnosno na području naše opštine Bratunac. Pretpostavljamo da su došli preko mosta „Bartoljub“ – istakao je Dubičić.
Dubičić je mišljenja da ukoliko dođe do većeg broja migranata treba napraviti prihvatni centar za njih.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.