Januar 23, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Srebrenici održana sjednica Štaba civilne zaštite

Povodom obilježavanja 1. marta - Međunarodnog dana civilne zaštite danas je u Srebrenici održana svečana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području općine Srebrenica.


Načelnik štaba Civilne zaštite Opštine Srebrenica Bego Bektić rekao je da je tokom prošle godine Štab civilne zaštite radio na deminiranju i prikupljanju neeksplodiranih ubojnih sredstva, te na ažuriranju planova od snijega, požara i poplava od sniježnih padavina.
- Zaista ima dosta ubojnih sredstava, i ovom prilikom pozivam građane da prijave ukoliko pronađu neeksplodirana sredstava. U narednom periodu planiramo opremanje jedinice civilne zaštite, a u tim jedinicama su svi članovi savjeta mjesnih zajednica –kazao je Bektić.
Prema izvještaju Civilne zaštite Opštine Srebrenica tokom prošle godine evidentirano je nekoliko požara, na sreću nije bilo veće materijalne štete, niti ljudskih žrtava kao ni štete stočnog fonda. Područje Opštine Srebrenice je kombinirano neeksplodiranim ubojnim sredstvima koja su izostala iz prethodnog rata. Regristrovano je 86 minskih polja i do sada je pronađeno 1.130 komada municije u užem dijelu grada.
Na području opštine Srebrenica u 2017.godini uspješno je deminirano 155.810,69 metara kvadratnih. Za 2018.godinu Štab Civilne zaštite planira nastavak deminiranje na području Opštine Srebrenica.
Inače, tokom padanja snijega civilna zaštita nije imala nekih posebnih intervencija.

K.Šakić / RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.