Januar 23, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Povjereništvo SDA Srebrenica i OO SNSD Srebrenica uputili saopštenja za javnost

Povjereništvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Srebrenici oglasilo se saopštenjem za javnost nakon jučerašnje Tematske sjednice i odluke SO Srebrenica da najveće priznanje opštine Srebrenica bude dodijeljeno Miloradu Dodiku.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:
- Dodjela najvećeg priznanja političaru koji negira sudski dokazan i presuđeni genocid u ‘zaštićenoj zoni’ UN Srebrenica nad Bošnjacima, a kojeg su počinile vojska i policija RS-a, vraćanje je Srebrenice u mračnu prošlost iz 1995. godine. Sramno je dodijeliti priznanje opštine Srebrenica čovjeku koji vrijeđa žrtve genocida, veliča ratne zločince, dodjeljuje odlikovanja ratnim zločincima i daje nazive ustanovama po imenima nekih od najvećih ratnih zločinaca koje civilizacija pamti.
Pozivamo izabrane bošnjačke odbornike da ne prisustvuju svečanoj sjednici SOSrebrenica na kojoj je planirana dodjela ovog priznanja. Pozivamo domaće i međunarodne institucije i organizacije da preispitaju svoju saradnju sa načelnikom opštine Srebrenica, zbog dodjele priznanja čovjeku koji se nalazi na crnoj američkoj listi, koji je izolovan od većine evropskih zemalja i koji godinama provodi sistemsku diskriminaciju nesrba u bh. entitetu RS.
Takođe, pozivamo domaće i međunarodne institucije i organizacije da nastave podržavati projekte građana, ali i sve druge projekte na izgradnji suživota u Srebrenici -  navodi se u saopštenju Povjereništva SDA Srebrenica.

Opštinski odbor SNSD Srebrenica, povodom novonastale situacije u Srebrenici takođe se oglasio saopštenjem za javnost u kojem stoji:
- Mi analiziramo novonastalu situaciju u stranci i ovih dana ćemo izaći sa saopštenjem o cjelokupnoj političkoj situaciji sada, ali i analizom političke situacije od 2000. godine u Srebrenici do sada. Do tada, pozivamo građane na toleranciju, a vlast da ispunjava svoje obaveze predviđene Ustavom i zakonima. Srebrenici je potreban mir, dijalog i kompromis, uvažavajući sve i štiteći institucije opštine i institucije Republike Srpske. Ne želimo nikakve scenarije koji bi narušili mir i bezbjednost u ovoj veoma osjetljivoj opštini. Ti scenariji su u koliziji sa politikom SNSD već 20 godina, tako da ćemo ih, zajedno sa odgovornim bošnjačkim političarima zadržati na vratima Srebrenice, kao što smo to i do sada uspješno činili – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik OO SNSD i potpredsjednik SO Srebrenica dr Radomir Pavlović.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.