Mart 19, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Milovanović: Srebrenica ima savremeni sportski kompleks koji nema regija

Igrališta ispred Srednjoškolskog centra i Prve osnovne škole u Srebrenici dobila su novi izgled. Postavljene su sportske podloge, a u narednom periodu bit će urađena i sjedišta na tribinama.


Šef kabineta načelnika opštine Srebrenica Vladan Milovanović kazao je da je igralište uređeno zahvaljujući uštedi od sredstava Vlade Republike Srbije te u saradnji s UNDP-om i općinom Srebrenica.
- Rekonstruisano je betonsko igralište. Radi se o najkvalitenijim svjetskim sportskim podlogama i nabavci opreme, koševa, golova, opreme za tenisko i odbojkaško igralište, kao i nabavci stolica. Izgrađeno je veliko igralište i srednje igralište za košarku. Igralište za fudbal pored osnovne škole urađeno je donacijom Fondacije Asmir Begović, i u saradnji s Udruženjem SANA - kazao je Milovanović.
Milovanović navodi da će najveću korist imati mladi, a Srebrenica ima savremeni sportski kompleks koji nema regija. - Ovih dana će biti postavljeni najsavremeniji koševi gdje se može igrati i profesionalna liga. Naša politika je da Srebrenicu napravimo boljim mjestom za življenje - poručio je Milovanović.
Iz kabineta opštinskog načelnika su najavili da će gradska Pivnica biti rekonstruisana uz pomoć prijatelja iz Tillburga koji će uložiti 250 hiljada eura.
- To će biti objekt koji se služiti isključivo za kulturna dešavanja, mjesto koje će okupljati mlade. Prijateljima u Tillburgu smo prezentovali projekte koji se tiču razvoja i doprinosa kulture, kao i uređenja samog grada. Slijede novi projekti i nove aktivnosti koje će uskoro biti vidljivi na terenu - najavio je Milovanović.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.