Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Narodna biblioteka Srebrenica bogatija za 2950 knjiga

Gradska biblioteka u Novom Sadu pokrenula je 13. marta akciju „Knjiga za Srebrenicu“ koja je trajala mjesec dana - do 13. aprila. Tokom akcije prikupljeno je 2.950 knjiga koje su Biblioteci u Srebrenici poklonile ustanove, institucije i pojedinci iz Novog Sada i Zrenjanina.


Knjige su danas uručene Narodnoj biblioteci Srebrenica, a uručila ih je delegacija iz Novog Sada u sastavu Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Grada Novog Sada, Todor Brzak, služba protokola Grada Novog Sada i predsjednik Nadzornog odbora Gradske biblioteke, Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu i Dragomir Ljubinac, koordinator akcije „Knjige za Srebrenicu“. -
Knjige koje smo danas poklonili su jednim delom lektire za decu, vodili smo se da prikupimo naslove koji se izučavaju kao školska lektira, zatim beletristika i knjige koje pripadaju stručnoj literaturi - istakao je prilikom razgovora Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu.
- U ime sugrađana, korisnika naše ustanove zahvaljujemo se svima koji su se uključili u ovu akciju i Biblioteci u Srebrenici poklonili značajan broj knjiga, koje će u narednom periodu biti dostupne na korištenje našim čitaocima - izjavila je direktorica Narodne biblioteke Srerbenica Jovana Rakić.
- Ono što je mene obradovalo jeste brzina kojom je realizovana ova akcija. Uzajamnim posjetama Vojvodini stekli smo nove prijatelje. Bitno je da budemo otvoreni prema našim prijateljima. Ovo je jedan vid saradnje, a mi ćemo se u narednom periodu prebaciti i na druge vidove saradnje. Mi pokušavamo da Srebrenicu predstavimo onakvom kakva ona zaista jeste, a to je mjesto gdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi - rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.