Mart 19, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Delegacija ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u posjeti Srebrenici

Delegacija ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u sastavu Boris Jerinić-zamjenik ministra odbrane, Kostadin Vasić-savjetnik zamjenika ministra, pukovnik Željko Šinik, major Vladimir Bojić i poručnik Nemanja Avram posjetila je danas opštinu Srebrenica.


Članovi delegacije su se sastali sa rukovodstvom Opštinske uprave, a tema sastanka bila je pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine lokalnim vlastima u inžinjeriskim radovima. Oružane snage Bosne i Hercegovine će izvoditi radove na lokalnim putevima, bilo da se radi o nasipanju ili probijanju određenih putnih pravaca koje predloži opština Srebrenica
- Današnji sastanak je plod ranijeg susreta koji smo održali kada je načelnik bio u Ministarstvu odbrane. Ono što Oružane snage rade u saradnji sa civilnim zajednicama, tada smo dogovorili da će inžinjerija Oružanih snaga raditi na putnoj infrastrukturi u Srebrenici. Radovi će se izvoditi na putevima koje opština Srebrenica kandidira. Razgovarali smo i o deminiranju na području Srebrenice. Na određenim putnim komunikacaijama postoje kontaminirana područja, i predložio sam načelniku da se to kandiduje prema BH MAC-u. Jedan od prijedloga za deminiranje će sigurno ići iz Srebrenice – rekao je zamjenik ministra odbrane Boris Jerinić.
- Oružane snage Bosne i Hercegovine će odraditi dio posla koji je značajan za nas. Mi još nismo definirali koji će to putni pravci biti, ali u narednih nekoliko dana dostavit ćemo prijedloge i predračune kako bi se radovi što prije mogli izvoditi – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.