Juni 27, 2019

Šef misije OSCE-a u BiH posjetio Srebrenicu

Šef misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce G. Berton danas je boravio u Srebrenici. 

 

U okviru posjete održao je sastanak sa načelnikom i zamjenikom načelnika opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i Nerminom Alivukovićem, te predsjednikom i podpredsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Alijom Tabakovićem i Radomirom Pavlovićem.
- Ovo je moja prva posjeta Srebrenici od kako sam preuzeo dužnost šefa misije OSCE-a u BiH. Razgovarali smo o raznim temama koje su se prevashodno odnosile na ekonomski razvoj, obrazovanje i drugo. Za nas je Srebrenica posebno mjesto koje ima svoju prošlost koja ne smije biti zaboravljena. Srebrenica ima i budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti. Imali smo priliku da razgovaramo o konkretnim načinima kako pomoći Srebrenici. Mi imamo ovdje kancelariju u Srebrenici koja ima izuzetno dobru saradnju sa načelnikom i njegovim saradnicima – rekao je šef misije OSCE-a u BiH Bruce G. Berton.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić istakao je zadovoljstvo današnjom posjetom šefa misije OSCE-a u BiH Bruce G. Bertona.
- Imali smo odličnu saradnju sa prethodnikom gospodina Bertona. Dobru saradnju imamo i sa lokalnom kancelarijom. Predstavili smo sve ono što smo radili u prethodnom periodu. Naša politika je usmjerena prema ekonomskom razvoju. Dosta vremena se posvećivalo prošlosti, a malo budućnosti. Naš cilj je da stvorimo ekonomske uslove da se stanovništvo koje ovdje živi zadrži, te da se stvore uslovi da se vrate oni koji su otišli – rekao je Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.