Januar 23, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Bratuncu klanjana dženaza i obavljen ukop Sabida Ibrahimovića

U Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju Veljaci u Bratuncu danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Sabida Ibrahimovića, stradalog tokom rata, čiji su posmrtni ostaci ove godine identifikovani.


Na današnjoj dženazi, 12. kolektivnoj koja je klanjana u Bratuncu, prisustvovalo je nekoliko hiljada osoba, a dženazu je predvodio tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović. Aldin Ibrahimović je danas ukopao oca Sabida Ibrahimovića.
- Teško da se može naći utjeha. Mnogo je vremena prošlo. Godine čekanja. Cijelo to vrijeme nije prestala tuga i nada. Nadam se da ćemo naći mir. Oca nisam zapamtio, zadnji put sam ga vidio kada sam imao tri godine – kaže Ibrahimović čiji je otac kada je ubijen imao 31 godinu.
Ramiz Ibrahimović je Sabidov stariji brat i kaže da brata pamti po dobrom. Utjeha je da će znati gdje mu je bratov mezar.
- On je malo mlađi od mene. Izgubio sam još jednog brata. Dobro smo se pazili bili smo oslonac jedni drugima – kaže Ramiz.
Salih Dubičić, zamjenik načelnika općine Bratunac, smatra da se istina o stradanju Bošnjaka Bratunca mora znati. - Da bi došli do suživota mora se saznati istina. Moramo znati gdje su naši najmiliji. Mi još uvijek tragamo za masovnim grobnicama. Počinioci zločina trebaju biti kažnjeni – kaže Salih Dubičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.