Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Karate „Turnir mira Srebrenica 2018“ okupio više od 300 takmičara

U Srebrenici se danas održava četvrti po redu „Turnir mira Srebrenica 2018“ na kojem učestvuje više od 300 takmičara i 20 klubova iz Bosne i Hercegovine.


Organizator karate turnira u Srebrenici je karate klub „Želja Ipon“. Kristina Milošević, predsjednica kluba „Želja Ipon“, kaže da je cilj turnira da se u Srebrenici okupi što više mladih koji će iz ovog grada poslati pozitivnu sliku.
- Mi smo u prethodna tri turnira pokazali da smo dobri domaćini. Naš cilj je da okupimo veliki broj takmičara, da dođu u Srebrenicu zbog druženja i lijepe priče. Mi smo ponosni da možemo organizovati turnir u Srebrenici. Moram reći da smo mi u klubu jedna velika porodica. Od osnivanja do danas smo uspješni. O tome govori i činjenica da imamo šest reprezentativaca koji nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine – rekla je Kristina Milošević, predsjednica kluba „Želja Ipon“.
Vojin Marjanović, predsjednik kluba „Sen Sei“ iz Zvornika je prezadovoljan organizacijom turnira u Srebrenici.
- Mi imamo dobru saradnju. Karate klub „Želja Ipon“ se opet pokazao kao odličan organizator, što je za svaku pohvalu. To pokazuje i podatak da danas nastupa u Srebrenici oko 300 takmičara svih uzrasta i takmičarskih kategorija. Lijepo je doći u Srebrenicu i biti dio ove priče – rekao je Marjanović. Karate klub „Želja Ipon“ egzistira nekoliko godina, i za to vrijeme su u Srebrenicu sa raznih takmičenja donijeli više od hiljadu medalja.
Klub ima i šest mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, a 2015. i 2016. godine sportisti godine opštine Srebrenica su bili članovi ovog kluba: Merjema Peštalić i Ajdin Tabaković.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.