Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Srebrenici će se na trinaest mjesta klanjati teravih namaz

Nakon akšam namaza večeras nastupa mubarek mjesec Ramazan. Sutra je prvi dan posta, početak posta je u 3:02 minuta, a iftar je u 20 sati i 9 minuta.


U čaršijskoj bijeloj džamiji u Srebrenici večeras će biti klanjana prva teravih – namaz.
Drugi imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Ahmed efendija Hrustanović kazao je da će se teravih namaz klanjat na trinaest mjesta na području opštine Srebrenica.
- Teravih namaz će se klanjati u 12 obnovljenih džamija, i u Memorijalnom centru Potočari. Ove godine ćemo imati rekordni broj softi koji će nam doći ovdje, a njih je sedam koji će nam pomoći tokom klanjana teravih namaza. Prvu put nakon genocida teravih namaz će se klanjati u mjestu Luka, koje je udaljeno 50 kilometara od Srebrenice – kazao je ef.Hrustanović.
On navodi da će se u gradu teravih namaz klanjati na tri mjesta.
- U toku ramazana imat ćemo standardno prigodan ramazanski program. Već sad imamo naručenih kolektivnih iftara što je dobra i pozitivna stvar za nas, da se družimo i bolje upoznajemo te zajedno iftarimo. Radujemo se ramazanu i molimo Boga dragog da nakon ramazana budemo bolji ljudi, nego što smo bili prije ramazana –  istakao je ef. Hrustanović.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.