Juni 06, 2020

Tabaković i Alivuković uputili ramazansku poruku vjernicima

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković uputili su prigodnu čestitku muslimanima u Srebrenici povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.

 

 - Ramazan je sveti mjesec čiji su dani ispunjeni postom i molitvom, dobrim djelima, tolerancijom te ukupnom duhovnom obnovom i preporodom. Post je radost vjernika, jer ga čini duhovno zdravim i jačim, njegovo srce blažim, njime on popravlja svoj odnos prema sebi i prema drugima.
U danima Ramazana čovjek najbolje osjeća ljepotu istine, pravde, poštenja, dobročinstva, bratske ljubavi i iznad svega, Božije milosti.
Ramazan nas uči poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u ljubavi, miru i sreći. Želimo da post poveća ljubav prema dobru i učini nas boljim i predanijim vjernicima. Naša želja je da nas post učini duhovno jačim u razmišljanju i djelovanju – za dobro pojedinca, zajednice i društva u kome živimo.
Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitamo početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga provedete u zdravlju, miru, bereketu, rahatluku i duhovnom zadovoljstvu sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama Ramazan Šerif Mubarek Olsun! - stoji u poruci koju su uputili Tabaković i Alivuković. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.