Januar 23, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ambasador Slovačke u BiH posjetio Srebrenicu

Opštinu Srebrenica danas je posjetio ambasador Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Martin Kačo gdje se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.


Sa ambasadorom u posjeti Srebrenice danas je boravio i počasni konzul BiH u Slovačkoj, Srebrenčanin koji živi i radi u Slovačkoj Muradif Pašagić.
- Gospodin Martin je došao da upozna načelnika i prilike u Srebrenici. Ja sam predočio sve ono što je do sada urađeno. Moramo biti zadovoljni. Bar sam ja zadovoljan i sa politikom, i bezbjednosnom situacijom. SLovačka je reazovala jedan projekat, a to je igralište. Kroz tu priču idemo dalje i ostavrujemo šansu za novim projektima. Razgovarali smo o infrastrukturnim projektima i mini grantovima. Ambasador će nas ponovo posjetiti u septembru i onda ćemo konkretizovati - rekao je načelnik Grujičić.
Ambasador Martin Kačo istakao je zadovoljstvo današnjom posjetom Srebrenici.
- Ja sam vrlo zadovoljan na koji način načelnik pristupa rješavanju problema u lokalnom društvu. Ja kao ambasador sam spreman da pružim podršku u radu. Mi smo realizirali projekat igrališta. Sada tražimo mogućnosti da unaprijedimo taj projekat, i druge, da bi smo svi zajedno imali priliku da vidimo korist - rekao je ambasador Kačo.
Ambasador Slovačke se u okviru posjete sastao i sa zamjenikom načelnika opštine Srebrenica Nerminom Alivukovićem.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.