Februar 21, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sportske igre mladih u Srebrenici

U Srebrenici i Bratuncu danas se održavaju osme po redu BH Telecom Sportske igre mladih na kojiim je učešće uzelo više od 400 djece i mladih.


Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina.
- Nakon Brčkog, Gradačca, Breze sportske igre mladih nastavljaju svoju turneju radosti u Srebrenici i Bratuncu. Ovo su druge sportske igre mladih koje se održavaju u Srebrenici. Zadovoljni smo odzivom djevojčica i dječaka i popularizaciji igara. Djeca koja učestvuju su starosne kategorije 2003. godište i mlađi i 2007. godište i mlađi. Djeca se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci. Okupili smo više od 400 učesnika u ova dva grada. Cilj nam je promovisati fer play i to radimo uz projekat "Fer igre za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i podršku USAID-a". U Srebrenicu ćemo opet doći, ali naravno sve zavisi od opštinskih vlasti od kojih smo mi imali zaista odličnu podršku - rekla je Naida Abdulahović, PR Sportskih igara mladih.
Današnje Sportske igre maladih u Srebrenici otvorio je načelnik opštine Srebrenica Malden Grujičić.
- Mislim da su ove igre od izuzetnog značaja za našu djecu i mlade. Ovo je prilika da se svi iz cijele Bosne i Hercegovine okupe na jednom mjestu, a da mi pokažemo da ovdje ima života. Mi ovdje zajednički učestvujemo u svim segmentima života. Srebrenica treba da bude primjer kako treba da funkcioniše Bosna i Hercegovina. Nadam se da će ove igre postati tradicionalne u Srebrenici, a mi obećavamo još bolje uslove za mlade i djecu - rekao je Grujičić koji se zahvalio fondaciji bh. reprezentativca Asmira Begovića i organizaciji SANA na podršci izgradnje sportskih igrališta u Srebrenici.


A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.