Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Malinari se nadaju boljoj cijeni maline nego prošle godine

Prošle godine malinari sa područja opština Bratunca, Milića i Srebrenice održali su mirni protest u Bratuncu zbog niske otkupne cijene maline.


Pitali smo predsjednika Udruženja proizvođača malina Vilamet Ljubišu Alempića kakvu su njihova očekivanja kada je u pitanju otkupna cijena maline za ovu godinu?
- Ove godine berba maline je krenula veoma rano, nikada do sada nam se nije desilo da berba krene prije početka juna. Što se tiče kvaliteta maline veoma je dobar, očekujemo ove godine rekordne prinose kada je u pitanju naša regija. Naše Udruženje se nada i očekuje da cijena maline za 2018. godinu neće biti ispod cijene koja je bila tokom prošle godine – kazao je za naš radio Alempić.
Adnan Merdžić se godinama bavi malinarstvom 12 godina, a njegova porodica ima zasađenih pet duluma maline.
- Očekujemo dobru berbu, i dobar kvalitet. Kada je cijena u pitanju to još ne znamo, i to zavisi od okupljivača. Ispod dvije marke po kilogramu maline mi nemamo računa da radimo. Dvije marke je neka solidna cijena. Ali eto vidjećemo kako će biti - kaže Merdžić i dodaje da je cijela porodica angažovana u poslu s malinama - kaže Merdžić.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.