Maj 22, 2019

Sastanak načelnika Grujičića sa predstavnicima CRS-a

U kabinetu načlenika opštine Srebrenica Mladena Grujičića danas je održan sastanak sa predstvanicima CRS, a na sastanku je bio prisutan i predstаvnik Ministаrstvа izbjeglicа i rаseljenih licа Republike Srpske.


Na sastanku se razgovaralo o pitanjima socijalnog stanovanja na području opštine Srebrenica. Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić u izjavi za medije je rekao da su razgovarali o projektu u vezi socijalnog stanovanja.
- Razgovarali smo prije svega o zgradama u Potočarima, tada su definisani neki principi i uspostavljen sistem kako bi trebalo da funkcioniše stanovanje, kako bi te zgrade bile održive i kako bi to stanovništvo moglo na transparetnatn način koristi te stanove. Međutim, taj sistem nije zaživio i mi ovom prilikom pokušavamo da vratimo na početak, te da u skladu sa zakonom ustrojimo korištenje stanova u Potočarima, a zatim plaćanje obaveza koje su potpisane ugovorom sa stanarima – kazao je Grujičić, dodajući da želi da CRS ponovo bude prisutan u Srebrenici.
Direktorica programa CRS-a Sanela Imamović kazala je da je CRS u Potočarima izgradio četiri lamele u Potočarima.
Na novinarsko pitanje kako će biti riješen problem zbog ne izvršavanja obaveza od strane stanara.
- Problema nema ako se primjenjuju dokumenti koji su zajedno potpisani Skupština Opštine, tadašnji načelnici i radna grupa. Socijalno neprofitno stanovanje kao model zgrada u Potočarima je vrlo jasno regulisan kako se koristi, koji su kriteriji korištenja stambenih jendinica, koji su ugovoru o zakupu. Ukoliko se počne primjenjivati, ukoliko se iskoriste mehanizmi dokumenata koji su urađeni, taj sistem najnormalnije može da profunkcioniše. CRS poziva loklanu zajednicu koja je vlasnik objekta da primjenjuje dokumente koje je donijela ranije – rekla je Imamović.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.