Juli 19, 2019

Održan seminar "Uzgoj i otkup organskog voća"

Fondacije “Bauern Helfen Bauern” u saradnji sa Opštom poljoprivrednom zadrugom "Drinaplod" Srebrenica danas je u „Kući dobrih tonova“ organizovala stručno predavanje na temu "Uzgoj i otkup organskog voća".

 

Na predavanju se govorilo o organskoj poljoprivredi, uzgoju organskog voća, sa akcentom na jabuke, kruške i šljiva, kao i o otkupu organskih proizvoda.
- Učesnici na predavanju su osobe iz Srebrenice i Bratunca koji se bave poljoprivredom. Organska prozivodnja je veliki potencijal ovog kraja. Mi želimo da ponudimo ljudima u saradnji sa OPZ „Drinaplod“ da oni mogu plasirati svoje tržište. Mi imamo svoje sorte jabuke, šljive koje su čisto organske. Ljudi treba da krenu sa prikupljanjem, a to je na tržištu dobro plaćeno. Na današnjem seminaru su prisutni bili i učenici poljoprivedne škole u Srebrenici. Njima je to prilika da nauče nešto novo. Organska prozivodnja je budućnost. Mi smo spremni da pomognemo, da angažujemo stručne ljude i finansijski ih podržimo kako bi pomogli osobama koje se bave poljoprivednom prozivodnjom, i prozivodnjom organske hrane – rekao je Namir Porić, predstavnik fondacije „Bauern Helfen Bauern“

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.