April 23, 2019

Asfaltiranje puteva na području opštine Srebrenica

Ovih dana nastavljaju se radovi na asfaltiranju putne dionici Brda - Žutica, a radovi se izvode uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica BiH.


Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, Nermin Alivuković kaže da će Federalno ministarstvo nastaviti sa infrastrukturnim projektima na području naše opštine.
- Asfaltirat će se dužina puta 1000 m i širine 4 metra, a završetkom ovog puta će biti spojena putna komunikacija opštine Srebrenica i Milići. Ukoliko vremenske prilike dozvole nadamo se da će radoviti biti završeni do 11. jula, jer ova dionica puta služi za rasterećenje saobraćaja za putnička vozila – kazao je za naš radio Alivuković.
On navodi da je ovih dana Federalno ministarstvo potpisalo još dva ugovora za dva infrastrukturna projekta u kojem su građani uzeli učešće za sufinansiranje.
- Vršit će se rekonstrukcija asfaltiranja dionice puta Bućinovići – Brda MZ Sućeska dužine 1.400 metara. Ukupan iznos sredstava je 155.000 KM a od toga su građani prikupili 55.000 KM. Također, biće asfaltirana dionica lokalnog puta za selo Karačići dužine od 1.600 metara, iznos sredstava za radove je 207.449 KM a građani su dužni prikupiti 103.724 KM za sufinansiranje – potcrtao je Alivuković.

K.Šakić / RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.