April 23, 2019

Održana Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica

U Srebrenici je danas održana komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici, načelnik i zamjenik načelnika, te osobe iz javnog i političkog života odale počast svim nevino stradalim stanovnicima ovog grada u posljednjem ratu.


Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković, a prisutnima se obratio načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji je rekao:
- Komemorativnom sjednicom na dostojanstven način pokazujemo kako je moguće da budemo jedinstveni i pokažemo svima kako je u Srebrenici moguć suživot. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost moramo graditi. Na to nas obavezuju naša djeca, ali i naši najmiliji koji su izgubili svoje živote u proteklom ratu. Zločini nad svim narodima ne smiju se zaboraviti. Na nama je da opominjemo da se oprostiti mora, ali ne i zaboraviti. Svako ko je činio zločio nad bilo kim i u bilo koga mora odgovarati za ta djela. Naš zadatak je da stvaramo ambijent u kojem će naši sugrađani imati bolji život – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković rekao je da je komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica način da sjeti svih žrtava tokom rata u Srebrenici.
- Ovo je još jedan pokazatelj da su Srbi i Bošnjaci spremni da odaju počast svim žrtvama, ali i da se okrenemo zajedničkoj budućnosti koja nema alternativu u Srebrenici – poručio je Alivuković.

Odbornici SO Srebrenica donijeli su 2007. godine odluku da 10. jula svake godine bude održana sjednica Skupštine opštine na kojoj se odaje počast svim stradalim Srebrenčanima u proteklom ratu, Bošnjacima, Srbima i pripadnicima drugih naroda.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.