Juli 19, 2019

Učesnici "Srebrenica Music Campa 2018" održali mini koncert na kojem je prisustvovao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko danas je posjetio Srebrenicu i tom prilikom prisustovao na mini koncertu koji su pripremili učesnici prvog regionalnog kampa "Srebrenica Music Camp 2018" koji organizuje "Kuća dobrih tonova" iz Srebrenice, uz finansijsku podršku "Fonda Otvoreno društvo BiH" i organizacije "Bauern Helfen Bauern".


- Svi govore isti jezik, jezik muzike i svi se razumiju. Fantastično da su u Srebrenicu došli mladi muzičari iz Srbije, Hrvatske i BiH. Mislim da su oni najbolji dokaz da se može živjeti zajedno i ovo je dokaz danas u Srebrenici. Djeca fantastično sviraju - kazao je Inzko.
Osnivačica fondacije Bauren helfen Bauren Doraja Eberle kazala je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvan od strane djece učesnika kampa i da se veoma rado odazvao pozivu.
- Djeca nam pokazuju da svi skupa možemo funkcionisati, voljela bih da više ljudi političara dođe i vide kako jedni druge poštuju. Djeca odraslima daju lekciju kako mogu funkcionisati stvari u BiH - kazala je Eberle.
Kamp "Srebrenica Music Camp 2018" će trajati do 4. augusta, a učestvuje 150 djece iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Učesnici kampa imaju priliku da se upoznaju i rade sa vrhunskim i svjetskim stručnjacima, kao što je Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka, koji će ujedno i dirigovati završnim koncertom 3. augusta u Kulturnom centru u Srebrenici.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.