Juni 06, 2020

Načelnik Grujičić o infrastrukturnim projektima, ekonomiji, političkim prilikama u Srebrenici

Gost RTV Srebrenica bio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji je govorio o aktivnostima, radovima na području opštine Srebrenica i planovima u narednom periodu.


- Iza nas su najosjetljivi dani u godini koji su protekli bez problema, i dostojanstveno. Tako to treba da bude. Sada smo u fazi raspisivanja javnih tendera za nove radove koje ćemo raditi na našoj opštini. Prije svega to se odnosi na asfaltiranje određenih putnih pravaca kako u selima tako i u gradu. Sanirali smo zgradu u ulici Baratova. Ta zgrada je dobila novu fasadu. Nažalost, nije postavljen stiropor na zgradi, ali dobila je novu fasadu. Građani nisu imali razumjevanja da učestvuju i oni, ali eto uradili smo opet dobar posao. Tako da taj dio Srebrenice ima novi ljepši izgled – kaže Grujičić i dodaje:
- U narednom periodu ćemo rekonstruisati zgradu stare vezionice. Imamo zainteresovane investitore da tu otvore šivaru. Imamo i zainteresovane investitore iz Turske koji bi rado ovdje otvorili fabriku za prozivodnju čarapa. Fabrika za prozivodnju kontejnera uspješno posluje, i imaju u planu proširivanje kapaciteta. Cilj nam je da obezbijedimo novac da u toku naredne godine uradimo i ostale zgrade u ulici Baratova. Raspisan je tender za sanaciju krova na tri zgrade u centru grada. Očekujemo da će rekonstrukcija zgrade Pivnice početi kraje avgusta. U fazi smo promjene krova na gradskoj kafani, i tu ćemo uraditi i fasadu. Radovi na laboratoriju u Domu zdravlja su u toku, a uskoro će početi i rekonstrukcija krova na samoj zgradi Doma zdravlja. Intenzivno se radi na otvaranju kamenoloma na području opštine Srebrenica. Sada je taj proces na ministarstvu i vjerujem da ćemo u 2019. godini otvoriti kamenolom i fabriku za prozivodnju kamene vune koja bi u startu zaposlila 100 radnika – ističe načelnik i dodaje da se radi na elektrifikaciji određenih sela na području Srebrenice
- Selo Gođevići će dobiti struju, sutra počinju radovi na mreži i vjerujemo da će uskoro to biti završeno.
Načenik opštine Srebrenica Mladen Grujičić govorio osvrnuo se i na aktuelnu političku situaciju u Srebrenici.
- Uspjeli smo doći u situaciju da nemamo političkih previranja, da nema tih stalnih promjena vlasti. Odluke u Skupštini se donose velikom većinom. Uskoro ćemo održati Tematsku sjednicu na kojoj će biti izvršen rebalans budžeta. Izvršenje budžeta ide prema planu. Ima nekih sitnih probijanja stavki. Imali smo dodatnih angažovanja firmi na radovima i sanaciji puteva. Dobro je da je stabilna politička situacija, i dobro je da se preko Srebrenice ne lomi politika Sarajeva i Banja Luke u ovom predizbornom periodu. Mi nastojimo da ostvarimo saradnju sa svima, i vjerujem da ćemo uspjeti dosta toga realizovati u narednom periodu što smo započeli – zaključio je Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.