Juli 19, 2019

U toku regristracija plovila i produženje plovidbene dozvole

Iz Odjeljenja za privredu i razvoj Opštinske uprave Srebrenica obavještavaju vlasnike registrovanih plovila da su dužni svake godine izvršiti produženje plovidbene dozvole.


Rješenje za izdavanje regristracije košta 12 konvertibilnih maraka, a Republičke takse se plaćaju u iznosu 50 konvertibilnih maraka. U slučaju da se u roku od 30 dana od isteka plovidbene dozvole, ne izvrši produženje plovidbene dozvole, nadležni organ/Opština Srebrenica, donosi rješenje o brisanju plovila iz evidencije.
Kakva je procedura regristrovanja plovila pitali smo Mirjanu Jokanović, samostalni stručni saradnik za privatno preduzetništvo u Opštini Srebrenica?
- Vlasnici plovila su dužni da donesu uvjerenje o vlasništvu ili izjavu sa dva svjedoka da su vlasnici plovila kojeg žele da regristruju. Nakon toga, nadležna institucija vrši provjeru ispravnosti i sposobnost plovila za izlazak na vodu. Uplaćuje se određena taksa za korištenje objekata bezbjednosti plovidbe u iznosu 50 KM i podnese se zahtjev našem Odjeljenju za za privredu i razvoj koje vrši izdavanje rješenja o regristraciji plovila. Ta regristracija važi pet godina s tim što se svake godine izvršava produženje plovidbene dozvole – kazala je za naš radio Jokanovićeva.
Prema riječima Jokanovićeve na području opštine Srebrenica trenutno je 49 regristovanih čamaca, a nekima od njih je istekla plovidbena dozvola.

Autor: K.Šakić / RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.