April 23, 2019

Učenici u školskim klupama od 3. septembra

Nova školska 2018/2019. godina u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje 3.septembra.2018.godine.


Direktor „Prve osnovne škole „ u Srebrenici, Dragi Jovanović kaže da je sve spremno za narednu školsku godinu, naglašavajući da je ove godine upisno pet više učenika prvačića u odnosu na prethodne godine.
- Ove godine je 58 upisanih prvačića. Učenici će biti raspodjeljeni u dva odjeljenja. Ove godine imamo jedno odjeljenje više, tako da ćemo ukupno imati 33 odjeljenja. U centralnoj školi je petnaest odjeljenja, u područnoj školi u Potočarima devet, na Žutici, Osmačama, i Osatu imamo dva kombinovana odjeljenja, a u područnim školama u Sućeskoj, Sasama i Podravanju radit će po jedno kombinovano odjeljenje - kazao je Jovanović.
U područnoj osnovnoj školi Sućeska jedan od gorućih problema je krov na školskom objektu. Naime, u mjesecu aprilu tokom olujnog vjetra, otkriven je krov na školi. Prema riječima dirketora Jovanovića ovaj problem uskoro bi trebao biti riješen.
- Biće veoma teško početi nastavu u takvim uslovima. Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević kao i drugi obećali su pomoć u saniranju krovu na školskom objektu. Imamo obećanje da će taj problem uskoro biti riješen, jer škola svojim materijalnim sredstvima nije u mogućnosti da nadoknadi šetetu na krovu. Nephodno je minimalno 30.000 KM za sanaciju krovne rekonstrukcije – potcrtao je Jovanović.
U Srednjoškolskom centru u Srebrenici danas je posljednji dan upisa za narednu školsku godinu. Momčilo Cvijetinović, direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica kaže da će narednu školsku godinu pohađati 320 učenika srednjoškolaca.
- Veliko interesovanje je bilo za struku zdravstvo, medicinske i farmaceutske tehničare. Ove godine je upisano oko 100 učenika u prvi razred i petanest učenika je više nego što je bilo prošle godine. Nadam se da učenice neće odlaziti po upisu u druge škole. Ove godine smo imali dolaske učenika iz Federacije BiH, kao i drugih susjednih Opština. Sve je spremno za nastavu, i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh kao i dosad – kazao je Cvijetinović.
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis Općine Srebrenica Bego Bektić kaže da je i ove godine Općina izdvojila 5.000 KM za nabavku udžbenika za osnovce i srednjoškolce.
- Dosad smo zaprimili 80 zahtjeva, na neki način smo uspješno riješili 40 zahtjeva. Biće odobrena nabavka udžebenika za učenike koji imaju prebivalište na području Opštine, zatim socijalno ugroženim porodicama, samohranim roditeljima i višečlanim porodicama – pojasnio je Bektić.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.