April 23, 2019

Načelnik Grujičić uručio dva računara SŠC Srebrenica

Danas je počela nova školska godina. Direktor „Prve osnovne škole „ u Srebrenici, Dragi Jovanović kaže da je sve spremno za novu školsku godinu, naglašavajući da je ove godine upisno pet više učenika prvačića u odnosu na prethodne godine.


- Ove godine je 58 upisanih prvačića. Učenici će biti raspodjeljeni u dva odjeljenja. Ove godine imamo jedno odjeljenje više, tako da ćemo ukupno imati 33 odjeljenja. U centralnoj školi je petnaest odjeljenja, u područnoj školi u Potočarima devet, na Žutici, Osmačama, i Osatu imamo dva kombinovana odjeljenja, a u područnim školama u Sućeskoj, Sasama i Podravanju radit će po jedno kombinovano odjeljenje - kazao je Jovanović.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić obišao je osnovnu i srednju školu. Za potrebe SŠC Srebrenica uručio je dva kompjutera. - Svim učenicima i nastavnom osoblju želim sretnu novu školsku godinu. Za učenike prvog razreda obezbijedili smo prigodne poklone, a srednjoj školi uručena su dva kompjutera. Ispoštovali smo 88 zahtjeva za nabavku udžbenika učenicima – kaže načelnik Grujičić.
U područnoj osnovnoj školi Sućeska jedan od gorućih problema je krov na školskom objektu. Naime, u mjesecu aprilu tokom olujnog vjetra, otkriven je krov na školi.
- Iako smo imali obećanje ministra prosvjete gospodina Maleševića da će biti obnovljeni krovovi u područnim školama u Osatu i Sućesci to se nije dogodilo. Ipak, dočekali smo novu školsku godinu, a da to nije urađeno. Mi ćemo već danas ili sutra raspisati tender za sanaciju tih krovova, kako bi naši učenici mogli nesmetano pohađati nastavu. Zahvaljujemo se ambasadi Bugarske koja nam je donirala deset računara koje ćemo rasporediti po potrebi – rekao je Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.