April 23, 2019

OO SDA Srebrenica: Saopštenje za javnost

Opštinski odbor SDA Srebrenica uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti: 

 

- Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Srebrenica na današnjoj sjednici analizirao je aktuelnu političku situaciju u Srebrenici, te nakon toga donio odluku o isključenju Hamdije Fajzica iz SDA Srebrenica i izbrisao iz članstva Nediba Smajica.
Hamdija Fejzic je već duže vrijeme kao odbornik u SO Srebrenica djelovao vanstatutarno i u suprotnosti sa ciljevima SDA, kluba odbornika, a sve radi spašavanja svojih ličnih političkih ambicija.
Njegove poslednje odluke da izda sve što su Bošnjaci gradili u protekle dvije godine jasno govori zašto i nije trebao biti u SDA. Zajedno sa Sadikom Ahmetovićem radio je na razbijanju bošnjačkog jedinstva, a te aktivnosti posebno su intenzivirane nakon Sadikovog sastanka sa Dodikom i dogovora da se Dodik podrži za člana Predsjedništva BiH.
IO SDA Srebrenica će nastaviti borbu za prava svih građana Srebrenice, a posebno Bošnjaka kojima se svaki dan uskraćuju ustavom zagarantovana prava.
IO SDA Srebrenica poziva sve članove i simaptizere na jedinstvo kako bi zajedno sa drugim probosanskim strankama nastavili borbu za dostojanstvo Bošnjaka u Srebrenici.
SDA Srebrenica će zbog odgovornosti prema Bošnjacima Srebrenice i simpatizerima SDA na isti način sankcionisati sve one koji u budućnosti budu djelovali mimo stavova stranke - stoji u saopštenju.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.