April 23, 2019

Načelnik Grujičić o odluci Vijeća ministara i donaciji Saudijske Arabije

Vijeće ministara BiH donijelo je odluke o izdvajanju sredstava iz klirinškog duga Ruske Federacije za finansiranje izgradnje i opremanje objekta arhiva UIO u Mostaru, zaštitu izvorišta pitke vode u Istočnoj Ilidži, infrastrukturne projekte u Srebrenici, podršku projektima kulture u BiH i za nabavku objekta za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu, u ukupnom iznosu 3.650.000 KM.


Na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa donesena je i Odluka o odobravanju sredstava Općini Srebrenica za prioritetne infrastrukturne projekte, utvrđene jednoglasnom odlukom Skupštine općine Srebrenica, u iznosu 500.000 KM.
- Mi smo iz medija čuli informacije, ali zvaničnu odluku još uvijek nemamo. Mi ćemo danas uputiti dopis Vijeću ministara da vidimo o čemu se radi, i na koji način će se realizovati ta odluka. Ono što čujemo iz medija jeste da odluka o projektima koji bi se radili mora biti jednoglasna u skupštini, ali smatramo da neće biti problem tu jer od 20 odbornika 19 je glasalo ZA, a jedan je bio suzdržan - rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić. Kada je u pitanju donacija Saudijske Arabije u iznosu od dva miliona maraka Srebrenici načelnik Grujičić kaže da su aktivnosti oko te donacije trenutno zaustavljene.
- Mi smo zaustavili aktivnosti oko donacije Saudisjke Arabije. Idu nam izbori i kako ne bi bilo zloupotrebe tih sredstava odlučili smo da dok ne prođu izbori zaustavimo aktivnosti. Komisija je svoj posao odradila, i čim izbori prođu mi ćemo nastaviti sa tim procesom. Donacija je u iznosu od dva miliona maraka - rekao je Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.